Home » Werkgelegenheid » Sta even stil bij Groningen…

 
 

Sta even stil bij Groningen…

 

Samen Sterk

Vrijdagmiddag 7 maart komen ze in beweging, de colonnes van opstandige Groningers. Vanuit Winschoten over de A7 langzaam rijdend naar Bad Nieuweschans en Groningen. Vanuit Hoogkerk over de A7 naar Groningen. Vanuit Delfzijl via de N33 naar Zuidbroek om dan via de A7 richting Scheemda op te trekken. Vrachtwagens, personenauto’s, bedrijfsbusjes, motoren, bussen, tractoren, verkoopwagens, etc, opgetuigd met Groninger (actie)vlaggen en vaandels, bestuurd door mensen die gedreven worden door één en hetzelfde, namelijk aandacht voor de nijpende situatie van veel Groningers!

Mensen die gehoord willen worden door de politici die hen behoren te vertegenwoordigen, hen duidelijk te maken dat het zó niet langer kan. Dat het niet hoort dat ouderen wegbezuinigd worden, dat het niet hoort dat voedsel- en kledingbanken als paddenstoelen uit de grond rijzen, dat het niet hoort dat mensen uit hun huis gezet worden omdat ze onder de schulden bezwijken, dat het niet hoort dat arbeidsplaatsen bij duizenden verdwijnen, dat het niet hoort dat mensen in de bijstand en uitzichtloze posities terechtkomen, dat het niet hoort dat er geen werk meer is voor de Groningers van nu en later, dat het niet hoort dat er geen toekomst……  dat er geen hoop meer is!

Groningen.. goed voor miljarden maar voor de rest een vergeten wingewest

Natuurlijk, de mannen en vrouwen in de colonnes snappen bèst dat je met een langzaamaanactie in Groningerland deze problematiek niet kan oplossen, ze snappen ook bèst dat er mensen zijn die daardoor iets later thuis zullen zijn dan op andere vrijdagen. Ze hopen dat – áls men vrijdagmiddag onverhoopt even gedwongen stil komt te staan – in gedachten ook even stil gestaan wordt bij die duizenden Groningers die graag aan de slag willen, die hun handen uit de mouwen willen steken, voor zichzelf en hun gezin willen knokken. Dat ze in gedachten gaan naar bijvoorbeeld die bijstandsmoeder uit Scheemda die samen met haar dochter rond moet komen van 900 euro in de maand, die haar medicijnen niet kan betalen waardoor haar gezondheid te lijden heeft. Dat ze in gedachten ook even gaan naar die duizenden Groningers die in dezelfde hopeloze en uitzichtloze situatie verkeren. Dat ze in gedachten ook even stilstaan bij de Groningers die zichzelf en hun kinderen zo graag een goede, gezonde en hoopvolle toekomst willen geven en dat IN het mooie Groningen en niet ver daarbuiten.

Het is vooral de bedoeling om met deze actie een krachtig signaal en boodschap af te geven aan de heren en dames politici in Den Haag voor wie Groningen verder weg lijkt te liggen dan Siberië. Groningen – waaraan ze zelfs minder aandacht schenken, behalve dan als het verkiezingstijd is. En dit is de boodschap van de opstandige Groningers:

Hallo daar in Den Haag, Groningen staat wel degelijk op de kaart van Nederland en met de actie van 7 maart hopelijk ook op de politieke agenda. Jullie hebben de verantwoording op je genomen om Nederland te besturen en daar horen wij òòk bij! Neem die verantwoordelijkheid of draag hem over als je niet capabel genoeg of niet voor je taak berekend bent. Bezuinigen is niet hetzelfde als besturen en is letterlijk en figuurlijk de dood in pot! 

Dus.. als u vrijdagmiddag de Groninger colonnes met vlaggen en vaandels voorbij ziet trekken steek dan de duim op en de hand omhoog en mocht u onverhoopt in de file terecht komen.. dan kunt u bij het avondeten zeggen:

IK was erbij en samen stonden we sterk voor Welzijn, Veiligheid en Werk,  IK stond even stil en schreef geschiedenis bij en voor Groningen. 

Share Button

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.