Home » Werkgelegenheid » Lia uit Tolbert gaat voorop!

 
 

Lia uit Tolbert gaat voorop!

 

Lia

Ze had voorzichtig al een hengeltje uitgegooid op de Facebookpagina van Groningers in Opstand. Of er een aanspreekpunt was voor 7 maart, of er ook een actie gepland stond in de Stad, misschien iets met het Julianaplein? Ze heeft zelf de stoute schoenen maar aangetrokken, Lia van der Velde uit Tolbert. Naar het goede voorbeeld van Gerda Huisman en Ingrid Oosterhuis uit Delfzijl beklimt ook deze Groningse Maagd de barricades. “Wat zai kinnen, kin ik ook!” antwoordt ze kort. “Ik was er ook bij met die Gasactie in Zuidbroek, geweldig, dáár lieten we zien dat wij Groningers er waren. Ik weet dat ik met deze actie de wereld niet kan veranderen maar ik kan en wil wel een punt maken voor mezelf, mijn kinderen en alle andere Groningers die in de kou gezet zijn en binnenkort worden”.

Haar aanpak is simpel en helder. Vrijdagmiddag 7 maart is het om 2 uur verzamelen bij het Transferium in Hoogkerk. Ze vraagt alle Groningers die wat lef over hebben zich te melden en samen met haar op te trekken. Alles en iedereen is welkom, met gewone auto’s, trucks, bussen, met de aanhanger of caravan erachter, tractoren, landbouwmachines, etc. etc. Het liefst natuurlijk met de Groninger (actie)vlag, of anders elke andere vlag. Tegen 3 uur is het vertrek van de colonne vanaf het Transferium – stapvoets – over de A7 richting het Julianaplein. Dan de A28 op richting Assen, bij Haren eraf en via de andere kant weer – stapvoets – richting het Transferium in Hoogkerk. Net als de actievoersters uit Delfzijl legt ook Lia er de nadruk op dat het een actie met verstand moet blijven. De vluchtstroken blijven te allen tijde vrij voor de hulpdiensten. Ze rondt af met de woorden van de Grunneger Wichter uit Delfzijl: “kom allemaal vrijdagmiddag om 2 uur naar het Transferium, laat je gezicht zien, veur Grunnen op de barricade! Nait baange wezen, ik duurf het ook!”

Meld je aan via Facebook:

Voor meer informatie en aanmelden kunnen de mensen terecht op de Facebookpagina van Lia. http://www.facebook.com/events/260394404139190/

Share Button

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.