Home » Soc. werkvoorziening » In opstand, massaal naar Stadskanaal!

 
 

In opstand, massaal naar Stadskanaal!

 

Groningers in Opstand WSW Stadskanaal

‘Vroeger’ .. en dat is nog niet zo heel erg lang geleden, leerden de kinderen op school dat Nederland een welvaartsstaat was, een eldorado waar je verzorgd werd van de wieg tot het graf. Onze ouders hadden Nederland uit de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog weer opgebouwd, er was werk voor iedereen, net als koelkast, wasmachine, bromfiets en auto. Een 40-urige werkweek met een goed salaris waar één persoon het hele – vaak grote – gezin kon onderhouden. Maar toen werd eind vijftiger jaren de gasbel gevonden bij Slochteren, miljarden euro’s spoten uit Groninger bodem en begon Den Haag voor Sinterklaas te spelen.

Multinationals mochten de bodem leegroven tegen fikse vergoeding, niets werd gespaard, alles werd over de balk gegooid en verbrast door opvolgende kabinetten van linkse en rechtse signatuur. Het kon niet op, de werknemers werden zelfs met vervroegd pensioen gezonden, met 57-jaar was men v(l)ot in de VUT. Het van oudsher zuinige volkje aan de Noordzee werd aan krediet en lening gebracht, alles werd een ‘markt’, alles werd verhandeld en tegen steeds hogere rente verpatst. Door wanbeheer en wanbeleid zijn wij – u en ik – er maar mooi klaar mee. De bomen groeien niet tot aan de hemel ook al wilden de Haagse bestuurders graag in hun eigen sprookje blijven geloven. De koek is op, het gasveld is voor het grootste deel geleegd en de schade aan Groningerland en opstal wordt gedragen door de Groninger bevolking.

Maar dat is nog niet alles.. de Haagse heren en dames menen dat besturen identiek is aan bezuinigen.. de broekriem moet aan. Niet de hunne maar de uwe! Wij – u en ik – worden verplicht een tandje bij te zetten, het is afgelopen met de ‘welvaartsstaat’, de koek is op! Terug naar zelf doen .. ‘participeren’ heet dat. Eerst roven ze de bodem leeg en ontkennen de schade en sijpelt langzaam maar gestaag welzijn, welvaart, veiligheid, werk en toekomst weg en dán komen ze met een vrijmetselaarsspreuk als oplossing aanzetten.. “Op U komt het aan”.

Ja, dat is het plan.. iedereen straks verplicht aan het werk, maar dan tegen een minimale vergoeding ter hoogte van een bijstandsuitkering, een soort van basisloon dat zeker 50% lager ligt dan een modaal inkomen maar wél met dezelfde hoge lasten als voorheen.

“Red joe der moar mit!”  .. dat is wat men in Den haag eigenlijk zegt. De ‘Zorg’ wordt nagenoeg afgeschaft, tehuizen worden gesloten, alles wat een beetje kleur aan het leven geeft wegbezuinigd, het personeel wordt op straat gezet en als het ‘geluk heeft’ gedwongen om terug te keren tegen een crepeerinkomen. Anders wordt het tewerk gesteld in Sociale Werkplekken, daarmee de mensen met een arbeidshandicap verdringend van hun arbeidsplaats.

Mensen.. DIT gaat nog veel verder en zal niet vanzelf veranderen. Men mag hopen op wonderen, geloven doet men in de kerk maar als wij – u en ik – niet zelf in actie komen zal er niets veranderen. Daarom.. Groningers: in Opstand, massaal naar Stadskanaal. Aanstaande maandag, 17e maart, dan komt Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken, om achter gesloten deuren de bestuurders vertellen hoe heilzaam deze Participatiewet voor u gaat uitpakken. 14.000 mensen verliezen werk, welzijn, veiligheid, inkomen en toekomst.

Niemand is nog zeker van zijn baan. Kom daarom aanstaande maandag massaal naar Stadskanaal en laat u horen! Neem Vlaggen, vaandels, toeters, bellen, emmers, trommels en alles wat maar herrie maakt mee en laat die bestuurders achter gesloten deuren horen wat u van deze onzalige plannen vindt.

Groningers in Opstand, kom maandag 17 maart om 16.00 uur naar het Geert Teiscentrum aan het Geert Teisplein in Stadskanaal en trakteer Jetta Klijnsma op een lawaaiconcert. Volgens zeggen arriveert ze om 16.30 uur.. en.. hou de achterdeur óók in de gaten! “Op U komt het aan”.

Zie voor meer informatie het evenement in onze agenda of kijk op Facebook!
Share Button

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.