Home » Werkgelegenheid » Groningen stond even stil!

 
 

Groningen stond even stil!

 

Vrijdagmiddag 7 maart kwamen ze in beweging, de vier colonnes met Opstandige Groningers onder aanvoering van Roelof, Gerda & Ingrid, Jan-Albert en Lia. Ze trokken langzaam op over & naar de A7, naar Groningen, naar Zuidbroek en naar de Duitse grens. Gedisciplineerd, gemotiveerd en stapvoets draaiden de royaal van vlaggen voorziene auto’s de weg op. Royaal was ook de steun die alle colonnes ontvingen van de SGBO (Staf Grootschalig Bijzonder Optreden) en van M. Boneschansker, projectleider Delfzijl, van de politie. Een woord van dank aan alle mannen en vrouwen van de Groninger politie die overal ruimbaan maakten, de rotondes afzetten, de op- en afritten afsloten en het mogelijk maakten dat alle acties verkeersveilig, zonder wanklank èn perfect verlopen zijn. Ook ruime waardering voor de inzet van de Deutsche Autobahn Polizei die aan de grens op voortreffelijke wijze hun volledige medewerking verleenden!

De organisatoren hebben hun doelen méér dan bereikt. Langs de wegen gingen de duimen op en de armen omhoog, lachende gezichten en overwegend positieve reacties tijdens de acties. Ze hebben duidelijk kunnen maken wat er onder de Groningers leeft en de aandacht daarop kunnen vestigen in de vele interviews en vraaggesprekken die hen afgenomen zijn. De gaswinning, de bodemdaling, de voedselbanken en de werkgelegenheid … deze thema’s zijn ruim besproken in alle media. Tientallen lokale (internet)radio- en tvzenders waaronder Simone FM, provinciale media als Dagblad van het Noorden, landelijke media als SBS6, EO, NOS, Eén Vandaag, Nieuwsuur, etc. en zelfs Duitse kranten toonden hun belangstelling. Oók ZIJ kwamen op de acties af! Mede dank zij de inzet van de organisatoren is en blijft Groningen daardoor in het brandpunt van de belangstelling staan. Competitie met ander nieuws van de dag (zoals de situatie in De Krim en andere wereldschokkende zaken) maakt dat altijd maar een deel uitgezonden kan worden.

Maar.. wij – u en ik – wij blijven ons laten horen voor welzijn, veiligheid en werkgelegenheid. Niet de Russische Krim maar Groningen staat in de schijnwerpers. Binnenkort wèèr, op 17 maart, als de WSW ter sprake komt. Als staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken naar Stadskanaal komt. Als ze achter gesloten deuren komt uitleggen hoe humaan het is dat duizenden Groninger banen – uw banen – wegbezuinigd gaan worden. De heren en dames uit politiek Den Haag, ze houden zich hardhorend en Oostindisch doof maar de Groningers in Opstand .. zij zijn vasthoudend en volhardend! Zij laten hun stem horen, binnenkort wéér op woensdag 19 maart. Dan zijn er Gemeenteraadsverkiezingen die tegelijk òòk een belangrijke graadmeter zijn voor de Landelijke Politiek(e partijen). Groningers in Opstand roept daarom alle Groningers op om naar de stembus te gaan, te kiezen voor die partij die hun stem verdient of anders…. blanco te gaan stemmen, zodat er geen stem verloren gaat!

Kijk daarom op de campagnewebsite www.groningenstemtwijzer.nl waarop alle Groninger politieke partijen de kans gegeven is hun visie te geven op de drie pijlers van Groningers in Opstand: Welzijn, Veiligheid en Werkgelegenheid… UW toekomst!

Share Button

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.