Home » Werkgelegenheid » Grens dicht & Grunnen plat!

 
 

Grens dicht & Grunnen plat!

 

 

Roelof

Roelof van der Vlag is wel wat gewend en ze “moaken hom de kop nait gaauw roeg”, maar deze keer is hij wel onder de indruk. De reacties op zijn oproep om 7 maart in actie te komen heeft een stroom aan reacties losgemaakt, niet alleen uit de provincie maar ook ver daarbuiten. Trucks met opleggers, veewagens, autotransporters, campers, bedrijfsbusjes, personenauto’s, aanhangers…. een bonte mengeling van vervoermiddelen lijkt vrijdagmiddag op weg naar Winschoten.

Vanaf het industrieterrein aan de Papierbaan zal de actie van Roelof vrijdagmiddag starten om niet alleen de grens maar óók de provincie tijdelijk stil te leggen. De animo lijkt zó groot te zijn dat er twee colonnes gevormd gaan worden die beide onder aanvoering van de stoere mannen van Van der Vlag in actie komen.

Eén colonne gaat naar de grens om de provincie bij Bad Nieuweschans op slot te zetten, de andere colonne gaat bij Winschoten de A7 op om naar Groningen op te trekken en zich te voegen bij de actie van Lia van der Velde op het Julianaplein. Roelof roept alle Groningers op die van plan waren eerst naar Winschoten te rijden zich nu te verzamelen op parkeerplaatsen langs de A7, bijvoorbeeld bij Van der Valk in Zuidbroek en bij carpoolplaatsen, parkeerplaatsen bij de benzinestations etc, en zich daarvandaan aan te sluiten bij de colonne naar Groningen.

Hij vraagt iedereen ook een vlag mee te nemen; liefst een Groninger (actie)vlag, een gemeentevlag, stadsvlag of een Nederlandse Vlag. Die laatste dan omgekeerd opgehangen als teken dat Groningen in nood verkeerd want dat is volgens Roelof het geval. Er zullen extra Groninger actievlaggen beschikbaar gesteld worden in Winschoten.

Het draaiboek ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Vrijdagmiddag vanaf 12 uur verzamelen op het Industrieterrein in Winschoten aan de Papierbaan en Kartonbaan naast de Intratuin en Cordial.

Tegen 2 uur vertrekt de eerste colonne (ca. 50% van alle voertuigen) vanaf de Papierbaan stapvoets – maximaal 40 km per uur – over de A7 richting Groningen en zal naar verwachting tegen 3 uur het Julianaplein bereikt hebben. Onderweg kunnen zich de daar opgestelde Groningers  aansluiten. In Groningen voegt ze zich bij de colonne die vanaf het Transferium uit Hoogkerk vertrokken is voor een langzaamaan actie.

Tegen half 3 vertrekt de andere helft van de voertuigen in de tweede colonne, stapvoets – max. 40km per uur – naar de grensplaats Bad Nieuweschans waar afrit 49 en de A7 vanaf 3 uur minimaal een uur geblokkeerd gaan worden. Een paar Trucks met aanhanger rijden de afrit af om aan de andere kant de A7 vanaf Duitsland te blokkeren en enkele auto’s zullen ook de sluiproutes dichtzetten. De vluchtstroken blijven wel beschikbaar voor de hulpdiensten. Roelof benadrukt nogmaals dat hij er op toe ziet dat de actie vooral vreedzaam moet verlopen. “Ik wil geen chaos of agressie.. we willen een daad stellen, ons punt maken, geen oorlog”.. alle automobilisten die noodgedwongen verplicht stil moeten staan krijgen een bak dampende koffie op zijn kosten aangeboden.

Volg voor de laatste ontwikkelingen morgen (donderdag) en vrijdag de berichtgeving op de facebookpagina van ‘Groningers in Opstand’ en breng elkaar op de hoogte via smartphone. Voor meer informatie kan men contact opnemen via Roelof zijn facebookpagina https://www.facebook.com/roelof.vandervlag

Share Button

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.