Home » Archief » GiO… t is mooi west, t is kloar zo!

 
 

GiO… t is mooi west, t is kloar zo!

 

Na een periode van vijf maanden zet ik vandaag, zondag 15 juni, een streep onder het Facebookplatform ‘Groningers in Opstand’. In de achterliggende maanden zijn de Groningers en de in Groningen spelende problematiek breed in de publieke belangstelling gebracht en dat op een positieve en constructieve manier, precies zoals ik ook bedoeld heb. Tienduizenden mensen onderschreven de door het GiO ondersteunde acties waaraan ook vele duizenden actief deelnamen. De meest spraakmakende waren wel de protestmars voor Aldel in Delfzijl op 3 januari, de ‘Gas-Terug’ manifestatie in de Eurohallen in Zuidbroek op 18 januari, de protestmars door de Stad Groningen op 6 februari en de langzaamaanactie op de A7 van 7 maart. Daarnaast waren er de vele kleinere acties door diverse actiegroepen bij NAM-locaties waar de GiO-actiepagina haar aandacht en ondersteuning gegeven heeft. Ook het waardevolle werk van de Groninger Bodem Beweging is in de achterliggende periode breed in de aandacht gebracht.

Vanaf de start vervulde de door mij gestarte Facebookpagina haar rol als platform voor actuele en prangende zaken, hierin ondersteund door de internetpagina GroningerOpstand.nl. Deze site, belangeloos opgezet en ondersteund door Rob en Bert van Vondel, was speciaal in het leven geroepen om – letterlijk – onder eigen vlag en beschermd beeldmerk van de gevorkte boer, ondersteunende artikelen, achtergrondinformatie, actienieuws, digitaal pr-materiaal als posters, slogans, banners, headers, films & fotos en niet te vergeten de contacten te onderhouden met alle locale, provinciale, landelijke en zelfs buitenlandse media, een samenwerking die buitengewoon goed en uitermate positief verlopen is.

Groningen, de Groningers en de diverse actiegroepen zijn hierdoor in korte tijd en goed op de kaart gezet. Dit houdt jammer genoeg niet in dat de werkgelegenheidsproblematiek, het economische vraagstuk en de gaswinning c.q bodemdaling nu van de kaart is, in tegendeel. De reeds bestaande en mogelijk komende (actie) groepen zoals schokkend groningen zullen zich hiermee bezighouden. Voor de Facebookpagina van Groningers in Opstand valt echter het doek, ze verdwijnt definitief. Het gevorkte boertje, het beeldmerk van de opstandige Groningers blijft verbonden aan GroningerOpstand.nl en zal zich ongetwijfeld melden bij mogelijke zaken die Groningers raken.

Vandaag, zondagavond 15 juni, zit het er wat mij betreft op…, t is mooi west, t is kloar zo!

De politiek is nu – nog steeds – aan zet. U heeft gekozen op basis van de vele verkiezingsbeloften en houdt u de heren en dames politici daar alstublieft aan! Steun hen die zich inzetten voor Groningen en uw zaak, dat doe ik persoonlijk ook en ik vraag u dat met mij te doen. U weet.. alleen samen sterk, voor welzijn, veiligheid en werk! Rest mij om namens mijn vrouw Jannie. het GiO team Rob, Bert, Herman, Anneke en de mannen en vrouwen van de bereidwillige media en iedereen binnen en buiten Groningen te bedanken die van begin tot eind hun steun betuigt hebben.

Bram Reinders,
Initiatiefnemer Facebookpagina ‘Groningers in Opstand’

Share Button

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.