Home » Gaswinning » 1000 Groningers lopen vanavond mee met Fakkeloptocht

 
 

1000 Groningers lopen vanavond mee met Fakkeloptocht

 

Fakkeloptocht gasbesluit Groningen

Hoewel het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) al jaren adviseert om de gaswinning in Groningen te beperken tot 30 miljard m3 per jaar, heeft minister Kamp middels het gasbesluit besloten dit advies keihard te negeren. De gaswinning wordt slechts teruggebracht van 42,5 miljard m3 naar 39,4 miljard m3.

Het winnen van een paar miljard kuub minder doet de kans op aardbevingen echter nauwelijks verkleinen, zo weet de Groninger Bodem Beweging. Op de vraag wat deze minimale reductie dan voor zin heeft, weet Kamp dus ook geen zinnig antwoord uit te brengen voor de camera van RTV Noord. Zoals altijd blijft Kamp koud en ongevoelig en praat hij over de zoveelste nieuwe onderzoeken. Willen we de gaswinning echt laten verminderen, dan zullen wij ons massaal moeten laten horen!

Wat: Fakkeloptocht tegen gasbesluit
Waar: Grote Markt, Groningen
Wanneer: woensdagavond 17 december 2014
Verzamelen: 18.30 uur
Start: 19.00 uur

Fakkeloptocht tegen gasbesluit

Vanavond – woensdag 17 december – zal minister Kamp in Groningen zijn om het gasbesluit toe te lichten. Om te protesteren tegen dit besluit én het kabinet dat het alsmaar blijft tolereren, organiseert de Groninger Bodem Beweging dezelfde avond een fakkeloptocht in de Stad. Woordvoerder Dick Kleijer van de GBB verwacht dat er tussen de vijfhonderd tot duizend mensen mee zullen lopen.

Diverse organisaties en burgerinitiatieven hebben zich aangesloten bij de oproep, waaronder Milieudefensie, Natuur en Milieufederatie Groningen, Groningen in Beweging, Schokkend Groningen, Grunn in Beweging, Informatieplatform Aardbevingen Groningen, GroenFront! en NEE NAM niet boren in Blijham. Het zal een vredige, rustige optocht worden en iedereen is uitgenodigd mee te lopen. Sta op voor de veiligheid van Groningen en neem uw vlaggen en fakkels mee!

30 miljard kuub gas is zat!

Het is de vierde keer dit jaar dat de Groningers in de provinciehoofdstad zullen demonstreren tegen de gaswinning. Op 2 en 21 januari 2014 waren er protestacties bij het Provinciehuis en op 6 februari 2014 organiseerde Harry Rozema een succesvolle protestmars door het centrum, zie video:

Voor meer informatie en contact met lokale woordvoerders kunt u bellen met Dick Kleijer, secretaris GBB via telefoon: 06-17268247 of e-mail: dickkleijer@groninger-bodem-beweging.nl
Share Button

Tags:

Laat uw mening horen!

Reageer op de Facebookpagina of via Twitter.